Creveti uriasi cu sos thailandez
PrinteazaCreveti uriasi cu sos thailandez din: usturoi, ghimbir, lemongrass, ardei iute, zahar, otet, sos de soia, ulei de susan, coriandru, creveti uriasi.
- 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 2 linguri ghimbir, răzuit
- 1 codiţă de lemongrass, tocată
- 1 ardei iute, tocat
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri oţet de mere
- 2 linguri sos de soia
- 1 linguriţă ulei de susan
- 0 mână de frunze de coriandru, tocat
- 24 bucăţi creveţi uriaşi, cu cochilii
- 1 lingură ulei de măsline
- sare grunjoasă
- sferturi de lămâie pentru servit
Mod de preparare:
Pentru sos:
Intr-un bol mic combină usturoiul, ghimbirul, codiţa de lemongrass, chilii, oţetul, zahărul, uleiul de susan şi coriandrul cu 2 linguri de apă şi lasă deoparte.
Unge creveţii cu uleide măsline şi frige-i pe grătarul încins 3 minute pe fiecare parte, până când devin roz bombon.
Presară sare grunjoasă şi serveşte cu sferturi de lămâie şi sosul thailandez.
Pofta buna!