Single Grain Scotch: Tot Ce Trebuie Să Știi – Single Grain Scotch este un tip unic de whisky scoțian, produs într-o singură distilerie și folosind, pe lângă orz, și alte cereale precum grâu, porumb sau secară. Acest articol își propune să ofere o imagine completă și detaliată a acestui tip de whisky, explorând istoria sa, […]
Creveti cu usturoi
PrinteazaCreveti cu usturoi din: creveti, ulei de masline, usturoi, ardei rosii, sare de mare, piper, patrunjel si felii de lamaie.
Folosiţi creveţi foarte proaspeţi, pentru a fi siguri că veţi obţine un preparat dulce şi suculent. Mâncaţi-i cu mâna şi nu uitaţi să puneţi la îndemână un castron pentru cochiliile goale şi boluri cu apă cu lămâie pentru spălat pe mâini
Ingrediente:
- 600 g de creveţi cruzi, mari
- 4 linguri de ulei de măsline
- 5-6 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi mărunt
- 2 ardei roşii uscaţi, tocaţi mărunt
- sare de mare şi piper negru
Pentru ornat:
- câteva frunze de pătrunjel tocate
- felii groase de lămâie
Mod de preparare:
Lăsaţi creveţii în cochilie sau, dacă preferaţi, îndepărtaţi-le capul şi curăţaţi-i, lăsând cozile intacte.
Incingeţi uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugaţi usturoiul, ardeii uscaţi, puţină sare şi piper.
Prăjiţi totul la foc mic aproximativ 1 minut, până când usturoiul începe să se rumenească uşor.
Adăugaţi imediat creveţii în tigaie, măriţi flacăra şi prăjiţi-i pe fiecare parte aproximativ 1 1/2 minute, până când devin opaci şi de un roşu aprins.
Aranjaţi creveţii pe un platou cald sau pe farfurii, turnaţi deasupra uleiul cu usturoi din tigaie şi presăraţi puţin pătrunjel tocat.
Serviţi imediat, cu felii groase de lămâie şi cu pâine prăjită.
Creveti cu usturoi
Pofta buna!
Supă de pui și orez sălbatic: O rețetă și sănătoasă – este o alegere perfectă pentru zilele răcoroase sau pentru atunci când dorești un preparat sănătos și hrănitor. Această supă combină suculența cărnii de pui cu textura bogată a orezului sălbatic, toate într-o bază de legume aromate. Este o supă ușor de preparat, bogată în […]