Crispy strips, facute in casa
PrinteazaCrispy strips, facute in casa din: piept de pui, oua, fulgi de porumb, amidon, lapte, praf de usturoi, chili, paprica, piper.
- 2 bucăţi mari de piept de pui
- 3 ouă
- 2 căni de fulgi de porumb aurii
- 2 linguri amidon
Pentru marinarea cărnii:
- 1 cană lapte
- 2 linguri praf de usturoi
- 1/2 linguriţă chili
- 1 lingură paprica
- 1 lingură piper
Mod de preparare
Amesteci toate ingredientele pentru marinată, tai carnea fâşii pe lung şi o laşi la marinat peste noapte.
Eu folosesc o pungă cu fermoar, pe care o ţin neapărat la frigider. Când carnea e gata de marinat, faci un sos din ouăle bătute, 1/2 cană de fulgi şi amidon şi condimentezi cu puţină sare şi piper, în funcţie de cât le doreşti de picante.
Ideea e că sosul trebuie să fie destul de gros, pentru ca fulgii de porumb să se prindă cât mai bine.
Dai carnea întâi prin amestecul de ou cu fulgi, apoi prin fulgii de porumb (care trebuie să fie bine mărunţiţi, în prealabil).
Pui la cuptor pe hârtie de copt, aproximativ 20-25 de minute.
Serveşti crispy strips alături de sosul favorit.
Pofta buna!