Croasante cu lapte si unt din: faina, lapte, zahar, ulei, sare, drojdie uscata, apa calda, unt. Ingrediente: 500 g făină 125ml lapte 3 linguri ulei 2 linguri zahar 1 lingurita sare 1 plic drojdie uscata 1/4 apa calda 125 g unt 1 ou Mod de preparare: Dizolvi drojdia în apa caldă, adaugi un praf de […]
Croasant simplu
PrinteazaCroasant simplu din: faina, margarina, oua, lapte, sare, zahar, drojdie, zahar vanilat.
- 500 g faina de patiserie
- 100 g margarina
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 1 varf cutit de sare
- 50 g zahar
- 40 g drojdie
- 1 plic cu zahar vanilat
Mod de preparare:
Cerne făina de două ori într-un castron mare.
Fă o gaură la mijloc şi sparge în ea un ou, pune sarea şi adaugă o lingură cu margarină topită.
Dizolvă drojdia în laptele puţin încălzit în care ai adăugat zahărul.
Toarnă peste făină şi frământă un aluat puţin mai moale decât cel de pâine.
Lasă-l la crescut până ce-şi dublează volumul, apoi împarte în două şi întinde două foi de aproximativ 20 cm lăţime şi 70 lungime.
Intinde restul de margarină, împărţită în două, pe fiecare foaie, pe toată suprafaţa.
Taie acum triunghiuri şi rulează-le trăgând uşor de foaie.
Pune-le în tava tapetată cu hârtie de copt, acoperă cu un şervet şi lasă să crească o jumătate de oră. Bate oul rămas şi unge cornurile.
Incinge cuptorul bine, iar înainte de a băga croasanţii, mai unge-i o dată cu ou. Lasă-i la foc potrivit 15-20 de minute.
Croasant simplu
Pofta buna!
Croasante (croissants) cu unt si ciocolata
Croasante (croissants) cu unt si ciocolata din: faina, drojdie, zahar, lapte praf, apa rece, unt, ciocolata neagra, ou, ciocolata topita. Ingrediente: 500 g făină albă 7 g drojdie uscată 45 g zahăr 60 gr lapte praf 300 ml apă rece 280 g unt 100 g ciocolată neagră ruptă în bucăţi 1 ou bătut ciocolată topită, […]