Croasante (croissants) cu unt si ciocolata
PrinteazaCroasante (croissants) cu unt si ciocolata din: faina, drojdie, zahar, lapte praf, apa rece, unt, ciocolata neagra, ou, ciocolata topita.
- 500 g făină albă
- 7 g drojdie uscată
- 45 g zahăr
- 60 gr lapte praf
- 300 ml apă rece
- 280 g unt
- 100 g ciocolată neagră ruptă în bucăţi
- 1 ou bătut
- ciocolată topită, pentru decor
Mod de preparare:
Pune făina într-un bol mare. Adaugă drojdia. Dizolvă zahărul, 8 g sare şi laptele praf într-un sfert din apa rece.
Adaugă apa rămasă. Modelează o gaură în centrul făinei şi adaugă lichidul. Amestecă făina treptat.
Acoperă aluatul şi lasă-l să crească în loc cald timp de 30-45 de minute, până îşi dublează volumul
. Frământă aluatul uşor câteva secunde, apoi acoperă-l cu folie de plastic şi lasă-l la frigider 6-8 ore.
Frământă uşor aluatul apoi formează o bilă. Aşază untul în mijlocul aluatului şi îndoaie maginile în aşa fel încât să acoperi bucata de unt. Intinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină, apoi împachetează-l în trei.
Acoperă cu folie şi lasă-l la frigider 20 de minute. Repetă acest proces de trei ori.
Imparte aluatul în patru. Intinde fiecare bucată formând un cerc cu diametrul de 35 cm.
Aşază deasupra o formă rotundă şi taie marginile pentru a obţine un cerc perfect.
Cu un cuţit taie cercul în triunghiuri egale, cu vârfurile în centrul cercului. Introdu-le la frigider pentru ca aluatul să se întărească.
Pune puţină ciocolată în mijlocul fiecărui triunghi. Rulează triunghiurile spre vârf şi aşază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Amestecă puţină apă cu oul şi unge fiecare croasant.
Lasă să crească până îşi dublează volumul. Unge iarăşi cu ou şi coace în cuptorul preîncălzit, timp de 15 minute.
Lasă să se răcească, apoi toarnă peste croasante ciocolată topită.
Croasante cu unt si ciocolata
Pofta buna!