Crocantele fructate
PrinteazaO reteta delicioasa de crocantele fructate din: faina, zahar, migdale, bicarbonat, oua, stafide, zahar vanilat, coaja de portocala, esenta de rom, esenta de migdale si sare.
- 500 g faina
- 500 g zahar
- 130 g migdale
- 1/2 pliculet cu bicarbonat
- 4 oua
- 100 g stafide
- 1 pliculet cu zahar vanilat
- 1 lingura cu coaja de portocala glasata
- esenta de rom
- esenta de migdale
- sare
Mod de preparare:
Decojeşte migdalele şi rumeneşte-leîn cuptor. Zdrobeşte jumătate din ele şi amestecă-le cu două linguri cu zahăr. Adaugă stafidele, coaja de portocală şi de lămâie.
Aromatizează cu câteva picături de esenţă de rom şi migdale.
Intr-un castron, amestecă ouăie cu zahă¬rul, zahărul vanilat şi făina proaspăt cernută şi amestecată cu bicarbonatul şi un praf de sare. Adaugă compoziţia de fructe.
Cu mâinile umezite, modelează din aluat suluri din care taie felii potrivit de groase.
Aşază-le într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Lasă-te la cuptor, la foc moderat, cam 15 minute.
Crocantele fructate
Pofta buna!