Crocantele fructate

Printeaza

O reteta delicioasa de crocantele fructate din: faina, zahar, migdale, bicarbonat, oua, stafide, zahar vanilat, coaja de portocala, esenta de rom, esenta de migdale si sare.

Ingrediente:Crocantele fructate

  • 500 g faina
  • 500 g zahar
  • 130 g migdale
  • 1/2 pliculet cu bicarbonat
  • 4 oua
  • 100 g stafide
  • 1 pliculet cu zahar vanilat
  • 1 lingura cu coaja de portocala glasata
  • esenta de rom
  • esenta de migdale
  • sare

 

Mod de preparare:

Decojeşte migdalele şi rumeneşte-leîn cuptor. Zdrobeşte jumătate din ele şi amestecă-le cu două linguri cu zahăr. Adaugă stafidele, coaja de portocală şi de lămâie.

Aromatizează cu câteva picături de esenţă de rom şi migdale.

Intr-un castron, amestecă ouăie cu zahă¬rul, zahărul vanilat şi făina proaspăt cernută şi amestecată cu bicarbonatul şi un praf de sare. Adaugă compoziţia de fructe.

Cu mâinile umezite, modelează din aluat suluri din care taie felii potrivit de groase.

Aşază-le într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Lasă-te la cuptor, la foc moderat, cam 15 minute.

Crocantele fructate

Crocantele fructate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.