Crochete de batog
PrinteazaCrochete de batog din: batog, cartofi, usturoi, patrunjel, seminte de pin, ulei, piper, sare, boia, oua, faina.
- 400 g batog uscat
- 400 g cartofi
- 3 căţei de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- 40 g seminţe de pin
- ulei
- piper
- sare
- boia
- 3 ouă
- făină pentru pane pesmet
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Peştele se înmoaie 24 de ore în apă rece, iar în acest răstimp se schimbă apa de câteva ori. După aceea se scurge, se fărâmiţează şi se îndepărtează toate oasele.
Cartofii se spală şi se fierb 20 de minute, apoi se cojesc şi se fac piure.
Usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, la fel ca şi pătrunjelul, după ce se spală şi se scutură de apă.
Seminţele de pin se rumenesc într-o tigaie cu puţin ulei.
Peştele, piureul de cartofi, usturoiul, pătrunjelul şi seminţele de pin se condimentează cu piper, cu sare şi cu boia şi se amestecă foarte bine, apoi se lasă să se odihnească 15 minute.
Intr-o farfurie se bat ouăle, în alta se amestecă făina şi pesmetul.
Din amestecul pe bază de cartofi şi peşte se formează cu mâinile ude mici crochete.
Acestea se dau întâi prin făină şi pesmet, apoi prin ou, după care din nou prin făină şi pesmet.
Crochetele se prăjesc în ulei încins până devin aurii. Se scot din tigaie, se scurg pe prosoape de hârtie şi se servesc fierbinţi.
Crochete de batog
Pofta buna!