Crochete bechamel

Printeaza

Crochete bechamel din: ulei de masline, faina, lapte, sunca, conserva de ton, ou, paine prajita, sare.

retete

Ingredinte:

  • ulei de masline (sau floarea soarelui)
  • trei linguri de faina
  • lapte (aproximativ jumatate litru)
  • sunca trecuta prin mixer
  • o conserva de ton sau alta carne trecuta prin mixer
  • un ou
  • piine prajita in cuptor sau prajitor si apoi trecuta prin masina
  • sare

 

 

Mod de preparare

Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei la inchins si apoi faina.

Se amesteca pina ce incepe sa se inchida la culoare.

Se da de pe foc si se adauga laptele amestecind continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Se potriveste de sare. Se adauga de asemenea si carnea trecuta prin mixer in prealabil.

Totul trebuie sa fie ca o crema moale, pentru ca la rece se intareste.

Se lasa intr-o farfurie sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit se formeaza cu o lingurita crochete de marimea unor nuci care se trec prin ou bautut si apoi prin pan rallado.

Se pot pastra in congelator si apoi se prajesc in ulei.

 

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

retete

Crochete  de berbecut

Crochete  de berbecut din: carne de berbec, crab, alune, vin, ceapa, faina, sare, oua, pesmet, ulei. Ingrediente: 500 g carne de berbec 1 cutie conservă de crab (crevete) 150 g alune 150 g zarzavat 1 ceapă 3/4 pahar vin 1 /2 lingură fă­ină sare 3 ouă pesmet de casă 30 g ulei 1/2 l supă […]

Crochete de curcan in unt

Crochete de curcan in unt

Crochete de curcan in unt din: ulei de masline, unt, ceapa rosie, faina, lapte batut, zeama de lamaie, cimbru, carne de curcan, crutoane. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 lingura de unt nesarat 1 ceapa rosie, tocata marunt 1/4 cana de faina 3/4 cana de lapte batut redus in grasime 2 lingurite de zeama […]

Crochete cu sunca

Crochete cu sos de mustar

Crochete cu sos de mustar din: cartofi, morcov, patrunjel, conopida, ceapa, piper, boia, verdeata, sare, margarina, ulei, pesmet, usturoi, mustar. Ingrediente pentru crochete: 1/2 kg cartofi 2 morcov 2 bucati radacina patrunjel 1 conopida mijlocie 1/2 ceapa piper boia dulce verdeata tocata sare 1 lingura margarina vegetala 200 ml ulei 1 cana pesmet Pentru sos: […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.