Crochete de berbec turceşti cu garnitură de pilaf
PrinteazaCrochete de berbec turceşti cu garnitură de pilaf
Ingrediente:
- 600 g carne de berbec
- 1 cutie conservă de crab (crevete) sau 24 cozi de raci fierţi
- 150 g alune
- 150 g zarzavat
- 1 ceapă
- 3/4 pahar vin
- 1 /2 lingură făină
- sare
- 3 ouă
- pesmet de casă
- 30 g ulei
- 1/21 supă
- 300 g ulei de prăjit
- 300 g orez
- 3/41 supă
- 100 g unt pentru pilaf
Mod de preparare:
Crochete de berbec turceşti cu garnitură de pilaf: Se fierbe carnea de berbec cu zarzavatul, 30 g ulei, vin şi sare.
Cind fondul a scăzut, se pune făina şi se mai fierbe cu 1/2 1 supă pană formează un sos gros.
Carnea se taie mărunt şi se amestecă cu sosul, cozile de raci tăiate şi alunele prăjite şi măcinate.
Din compoziţia răcită se formează crochetele şi se dau prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în ulei fierbinte. Se servesc cu un pilaf.
Pofta buna!