Crochete de berbec turceşti cu garnitură de pilaf

Printeaza

Crochete  de berbec turceşti cu garnitură de pilaf

Ingrediente:

  • 600 g carne de berbec
  • 1 cutie conservă de crab (crevete) sau 24 cozi de raci fierţi
  • 150 g alune
  • 150 g zarzavat
  • 1 ceapă
  • 3/4 pahar vin
  • 1 /2 lingură fă­ină
  • sare
  • 3 ouă
  • pesmet de casă
  • 30 g ulei
  • 1/21 supă
  • 300 g ulei de prăjit
  • 300 g orez
  • 3/41 supă
  • 100 g unt pentru pilaf

 

Mod de preparare:

Crochete de berbec turceşti cu garnitură de pilaf: Se fierbe carnea de berbec cu zarzavatul, 30 g ulei, vin şi sare.

Cind fondul a scăzut, se pune făina şi se mai fierbe cu 1/2 1 supă pană formează un sos gros.

Carnea se taie mărunt şi se amestecă cu sosul, cozile de raci tă­iate şi alunele prăjite şi măcinate.

Din compoziţia răcită se formează crochetele şi se dau prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în ulei fierbinte. Se servesc cu un pilaf.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.