Crochete de cartofi cu şuncă Ingrediente: 1 kg cartofi 300 g şuncă 1 pahar smântână sare piper 2 ouă 8 linguri ulei 1 kg făină pesmet Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă, ii laşi să se răcească, îi decojeşti şi ii dai prin râzătoare, apoi îi amesteci cu şunca tăiată mărunt, […]
Crochete de cartofi cu branza
PrinteazaCrochete de cartofi cu branza din: cartofi, unt, oua, ceapa verde, cimbru, branza de burduf, faina, pesmet si ulei de floarea soarelui.
- 650 g cartofi, fierti
- 25 g unt
- 2 oua, batute
- 6 cepe verzi, tocate
- Cateva ramurele de cimbru, tocate
- 200 g branza de burduf
- 2 linguri faina
- 75 g pesmet
- 200 ml ulei de floarea-soarelui, pentru prajit
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 6/200 ° C. Din cartofii fierti, fa un piure, pune untul si un ou, asezoneaza cu sare si piper.
Adauga ceapa si cimbrul, apoi incorporeaza treptat branza de burduf. Modeleaza 8 crochete.
Bate celalalt ou, da fiecare crocheta prin faina, apoi prin ou si prin pesmet. Pune-le la frigider si lasa-le 10 min.
Prajeste crochetele in ulei incins, 1 min, si da-le la cuptor. Serveste cu salata verde.
Crochete de cartofi cu branza
Pofta buna!
poate iti place si:
Crochete de cartofi cu şuncă
Crochete de cartofi cu carne de vită
Crochete de cartofi cu carne de vită Ingrediente: 100 g carne vită 2-3 cartofi 1 ou 1 albuş 100 g caşcaval ras 250 g ulei sare pătrunjel piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pui pe foc într-o oală cu apă şi după ce au fiert, faci un piure obişnuit. Pui la fiert şi […]
Pofta buna!
Foarte bine arata crochetele astea