Crochete de cartofi umplute cu caşcaval

Printeaza

Crochete de cartofi umplu cu caşcaval din: cartofi, oua, parmezan, cascaval, sare, piper, ulei si pesmet.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi fainosi
  • 2 oua
  • 100 g parmezan ras/cascaval ras
  • 100-125 g cascaval
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • ulei
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Spălăm cartofii sub un jet de apă rece şi îi punem la fiert întregi într-o oală cu apă caldă amestecată cu 2 linguriţe de sare. Acoperim oala cti un capac şi îi lăsăm să fiarbă 30-45 minute.
Când sunt complet fierţi, îi scoatem din apă şi îi lăsăm 5-10 minute să se răcească puţin după care îi curăţăm de coajă. Lăsăm cartofii să se răcească complet după care îi răzuim pe răzătoarea cu găuri mari.

Adăugăm 2 ouă, 100 g caşcaval sau parmezan ras, sare şi piper după gust şi frământăm până obţinem un aluat compact. Dacă aluatul este încă umed şi lipicios, adăugăm 1- 2 linguri de pesmet în aluat şi frământăm din nou. într-un vas separat, spargem cele 3 ouă rămase şi le batem uşor cu furculiţa.

Formăm cu mâna uşor umedă crochete lunguieţe pe care le aplatizăm. Punem în centrul fiecărei crochete câte o bucăţica de caşcaval. Rulăm crocheta într-un cilindru de 2-3 cm diametru şi 5-6 cm lungime. Il tăvălim prin pesmet, apoi prin ouăle bătute uşor cu furculiţa şi din nou prin pesmet. După ce am terminat de format toate crochetelc, le aşezam pe un fund de lemn uşor pudrat cu pesmet.

Turnăm ulei de măsline sau arahide într-o cratiţă nu foarte mare, dar adâncă. Uleiul trebuie să acopere integral crochetele în timpul prăjirii. Punem crăticioara pe foc, iar când uleiul este complet încins, începem să prăjim crochetele. Nu prăjiţi mai mult de 3 crochete în acelaşi timp pentru că există riscul să se lipească între ele şi să crape.

Când sunt aurii, le scoatem cu o lingură forată pe un şerveţel absorbant de bucătărie. Prăjim în acest fel toate crochetele. Le servim când sunt călduţe alături de câteva felii de lămâie sau salată verde.

Crochete de cartofi umplute cu caşcaval

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.