Crochete de ciuperci cu verdeata
PrinteazaCrochete de ciuperci cu verdeata din: orez, ciuperci, oua, pesmet, sare, piper, ulei, patrunjel, marar.
- 200 g orez
- 250 g ciuperci
- 2 ouă
- 4 linguri cu pesmet
- sare
- piper măcinat
- ulei
- 2 linguri cu pătrunjel tocat
- 4-6 tije de mărar sau pătrunjel
Mod de preparare:
Alegeţi orezul bob cu bob, spălaţi-l în 2-3 ape, puneţi-l la fiert cu 3 măsuri de apă caldă şi 1 linguriţă cu sare. Fierbeţi orezul la foc viu, acoperiţi vasul şi lăsaţi să se răcească.
Alegeţi ciuperci mai puţin arătoase, curăţaţi-le de pământ, spălaţi-le cu atenţie trecând cu mâna peste lamele şi ţinând fiecare ciupercă sub jet de apă. Puneţi să fiarbă 15 min în apă care clocoteşte cu codiţe cu tot.
Scurgeţi şi tocaţi mărunt ciupercile, amestecaţi cu orezul, săraţi, piperaţi, condimentaţi cu pătrunjel tocat şi legaţi amestecul cu 1 ou crud. Frământaţi cu mâna 1 min, adăugaţi 1 lingură cu pesmet, omogenizaţi.
Faceţi suluri groase de un deget, treceţi-le prin ou şi pesmet, tăiaţi bucăţi lungi de 4-5 cm şi prăjiţi-le în ulei fierbinte. Scoateţi pe şerveţele.
Serviţi crochetele lângă friptură sau chiftele, cu vin alb sec.
Pofta buna!