Crochete de ciuperci

Printeaza

Crochete de ciuperci din: orez, ciuperci, oua, pesmet, sare, piper, uei, patrunjel, marar.

Ingrediente:

  • 200 g orez
  • 250 g ciuperci
  • 2 ouă
  • 4 linguri cu pesmet
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 cană cu ulei
  • 2 linguri cu pătrunjel tocat
  • 4-6 tije de mărar sau pătrunjel

 

Mod de preparare:

Crochete de ciuperci: Alegeţi orezul bob cu bob, spălaţi în 2-3 ape, puneţi la fiert cu 3 măsuri de apă caldă şi 1 linguriţă cu sare.

Fierbeţi orezul la foc viu, acoperiţi vasul şi lăsaţi să se răcească. Alegeţi ciuperci mai puţin arătoase, curăţaţi de frunze şi pământ, spălaţi cu atenţie trecând cu mâna peste lamele şi ţinând fiecare ciupercă sub jet de apă.

Puneţi să fiarbă 1/4 oră în apă care clocoteşte cu codiţe cu tot. Scurgeţi şi tocaţi mărunt ciupercile, amestecaţi cu orezul, săraţi, piperaţi, condimentaţi cu pătrunjel tocat şi legaţi amestecul cu 1 ou crud.

Frământaţi cu mâna 1 min, adăugaţi 1 lingură cu pesmet, omogenizaţi. Faceţi suluri groase de un deget, treceţi-le prin ou şi pesmet, tăiaţi bucăţi lungi de 4-5 cm şi prăjiţi în ulei fierbinte.

Scoateţi pe şerveţele.

Serviţi crochetele lângă friptură sau chiflele, cu vin alb sec.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.