Crochete cu coacăze roşii
PrinteazaCrochete cu coacăze roşii din: branza ricotta, branza de vaci, zahar tos, zahar vanilinat, fistic, stafide, ciocolata neagra, frisca, migdale, coacaze rosii, ulei, faina, menta.
Ingrediente:
- 200 g branza ricotta
- 200 g branza de vaci
- 75 g zahar tos
- doua pliculete cu zahar vanilinat
- 150 g fistic
- 20 g stafide
- 3 oua
- 200 g ciocolata neagra
- 300 g frisca
- 100 g migdale
- 200 g coacaze rosii
- ulei pentru prajit
- faina
- menta
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun brânza ricotta, brânza de vaci, ouăle, zahărul tos, zahărul vanilinat şi trei linguri cu făină. S
e adaugă fisticul tocat şi stafidele, se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Se ia cu o lingură din compoziţie, se dă prin făină şi i se dă formă de fitil.
Se prajesc in ulei incins sau se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mediu in cuptorul incins circa 20-25 de minute.
Ciocolata se fierbe la bain marie impreuna cu frisca, se lasa sa se raceasca si se toarna peste crochetele asezate pe un platou.
Se asaza deasupra coacazele rosii, se presara migdale si se servesc imediat.
La sosul de ciocolata se mai poate adauga si menta tocata.
Crochete cu coacăze roşii
Pofta buna!