Crochete din carne de pasare din: piept de pasare, zarzavat fiert, albus de ou, sare si verdeata. Ingredinte: 100-150 gr. piept de pasare o lingura zarzavat fiert tocat marunt 1 albus sare verdeata Mod de preparare Se da carnea fiarta prin masina de tocat de doua ori impreuna cu zarzavatul, se amesteca cu […]
Crochete de conopida
PrinteazaCrochete de conopida din: conopida, ceapa galbena, usturoi, oua, parmezan, pesmet, sare, piper, oregano si busuioc.
Ingrediente:
- 1 conopidă
- 1 ceapă galbenă tocată
- 2-3 căţei de usturoi
- 3 ouă
- 100 g parmezan ras
- ½ cană pesmet
- sare
- piper negru
- câte 1 linguriţă oregano și busuioc uscat
Mod de preparare:
Se desprind buchețelele de conopidă; se macină în robotul de bucătărie sub formă de „orez de conopidă”.
La fel se mărunțește și ceapa și se adaugă la conopidă; se dau la microunde, mai întâi 2 min., apoi încă 2 şi încă 2.
Între fiecare tură se amestecă bine conopida şi ceapa.
Se scurge și se înglobează ouăle, pesmetul, parmezanul, sare, piper, usturoi pisat, oregano şi busuioc.
Se tapetează o tavă mare cu hârtie de copt; cu mâna umezită se fac biluțe din compoziţia de conopidă şi se pun pe hârtie.
Se coc la cuptorul încins la 230° C.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Crochete bechamel
Crochete bechamel din: ulei de masline, faina, lapte, sunca, conserva de ton, ou, paine prajita, sare. Ingredinte: ulei de masline (sau floarea soarelui) trei linguri de faina lapte (aproximativ jumatate litru) sunca trecuta prin mixer o conserva de ton sau alta carne trecuta prin mixer un ou piine prajita in cuptor sau prajitor si apoi […]
Pofta buna!