Crochete cu ciuperci şi pui de baltă cu garnitură de dovlecei natur
PrinteazaCrochete cu ciuperci şi pui de baltă cu garnitură de dovlecei natur
- 50 pui de baltă
- 3 /4 pahar vin
- sare
- piper
- 1 /2 lingură făină
- 120 g unt
- 150g ciuperci
- 6 căţei usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 1 /2 lingură smîntînă
- ulei de prăjit
- 600 g dovlecei în floare
Mod de preparare:
Puii de baltă, ciupercile, se pun într-un vas şi se înăbuşă 10 minute cu 60 g unt şi cu usturoiul tocat. Se pune apoi vinul şi se fierb. Carnea fără oase şi ciupercile se taie feluiţe.
Cu zeama se face sosul în care se pun unt, făină şi smîntînă şi cind a scăzut se amestecă cu carnea şi ciupercile tăiate şi se dau la rece.
Se fac crochetele, se dau prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în ulei fierbinte. Se servesc cu dovlecei fierţi daţi prin unt.
Pofta buna!