Crochete cu ouă
PrinteazaCrochete cu ouă
- 7 ouă
- 3 linguri sos alb
- 2 linguriţe mărar verde tocat
- 1 lingură parmezan (caşcaval) ras
- sare
- piper
Pentru pane :
- 3—4 gălbenuşuri
- puţin ulei
- pesmet
- grăsime pentru prăjit
Mod de preparare:
Fierbem ouăle răscoapte, apoi le punem în apă ca să se răcească. Le curăţăm şi le tăiem fin. Pregătim un sos alb, gros, în care adăugăm sare, puţin parmezan (caşcaval) ras şi îl amestecăm cu ouăle tăiate. Ungem cu unt o farfurie sau o tavă de metal, întindem pe ea un strat gros din această compoziţie (ouă şi sos alb) şi dăm la rece.
După ce s-a răcit, tăiem şuviţe lungi şi fiecare bucată o tăvălim în făină, apoi în gălbenuşurile amestecate cu puţin ulei şi în pesmet, dînd fiecărei crochete forma de sferă sau de pară.
Prăjim crochetele în grăsime încinsă pînă se rumenesc. Le scoatem cu o lingură de spumuit şi le punem pe o sită acoperită cu o hîrtie, lăsîndu-le puţin să se zvînte.
Crochetele se servesc fierbinţi pe un şervet aşezat pe o farfurie, sau direct pe farfurie.
Poftă bună!
Foarte bune crochetele cu oua.