Crochete cu sos de maioneza
PrinteazaCrochete cu sos de maioneza din: sunca, lapte, ceapa, faina, unt, praf de usturoi, condimente, sare, piper, oua, pesmet, faina, coriandru, ulei de masline, usturoi, miere, chimen, maioneza.
- 1 cană sunca
- 2 cani de lapte
- ½ ceapa cuburi
- 4 linguri de făină
- 2 linguri unt
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1 linguriță condimente dupa preferinta
- ¼ linguriță sare și piper
- 2 oua
- 1 cană de pesmet
- 4 linguri de făină
Ingrediente maioneza:
- 1 ceasca coriandru
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 catei de usturoi tocat
- 1 lingurita de miere
- ½ lingurita chimen măcinat
- 1 vârf de cuțit de sare
- 2 linguri de maioneză
Mod de preparare:
Se topește untul într-o tigaie mare și se adaugă ceapa cubulete, gatiti la foc mediu în timp de 1 minut. Dati focul la mic si adaugati praf de usturoi, condimente, piper, făină și se amestecă imediat.
Gătiti amestecul timp de 1 minut.
Incorporati jumatate din cantitatea de lapte. Se amestecă bine. Adaugati restul de lapte. Se aduce la fierbere, se adaugă sunca si se amesteca bine. Asezonati cu sare.
Opriți focul si transferati într-o tavă sau vas termorezistent să se răcească. Dati la frigider timp de cel puțin 6 ore sau peste noapte. Formati apoi crochete, pe care le dati prin făină, ou și pesmet.
Dati la congelator timp de 15 minute înainte de prăjire. Umpleți o tigaie cu ulei. Se adaugă crochetele si rumeniti pentru 1 minut pe fiecare parte.
Pentru pregatirea sosului, procesati toate ingredientele cu exceptia maionezei. Transferati intr-un castron si se incorporeaza maioneza. Amestecati bine.
Serviti crochetele calde cu sos de maioneza.
Pofta buna!