Crochete cu sos de mustar

Printeaza

Crochete cu sos de mustar din: cartofi, morcov, patrunjel, conopida, ceapa, piper, boia, verdeata, sare, margarina, ulei, pesmet, usturoi, mustar.

Ingrediente pentru crochete:Crochete cu sos de mustar

  • 1/2 kg cartofi
  • 2 morcov
  • 2 bucati radacina patrunjel
  • 1 conopida mijlocie
  • 1/2 ceapa
  • piper
  • boia dulce
  • verdeata tocata
  • sare
  • 1 lingura margarina vegetala
  • 200 ml ulei
  • 1 cana pesmet

Pentru sos:

  • o capatina usturoi
  • 2 linguri mustar
  • o legatura de patrunjel verde
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Legumele se fierb bine, apoi se paseaza cu furculita sau la mixer. Ceapa se taie marunt si se rumeneste in ulei. Se incorporeaza in piureul de legume, apoi se adauga condimentele si verdeata tocata.

Se formeaza crochete rotunde sau alungite  nu prea mari si se tavalesc prin pesmet. Se prajesc in uleiul incins bine, in care se adauga margarina.

Usturoiul se piseaza si se amesteca bine cu mustarul si patrunjelul tocat marunt. Se adauga uleiul, putin cite putin, amestecand continuu. Se potriveste de sare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.