Crochete cu sunca si branza cheddar

Printeaza

Crochete cu sunca si branza cheddar din: unt, ceapa, faina, lapte, sunca, branza, mustar, smantana, oua, pesmet, ulei, rosii, ardei, usturoi, zahar, otet din vin.

Ingrediente:Crochete cu sunca si branza cheddar

  • 25 g de unt
  • 1/2 ceapă mică, tocată fin
  • 50 g de făină
  • 250 ml de lapte
  • 140 g de şuncă afumată feliată, tăiată în cubuleţe
  • 50 g de brânză Cheddar maturată, rasă grosier
  • 1 linguriţă de muştar Dijon
  • 2 linguri de smântână pentru gătit

Pentru crusta:

  • 2 ouă mari
  • 50 g de făină
  • 140 g de pesmet
  • ulei, pentru prăjit

Pentru gemul de rosii si ardei iute:

  • 300 g de roşii bine coapte, tocate fin
  • 1 ardei iute roşu mare, tocat fin
  • 1 ceapă roşie mică, tocată fin
  • 4 căţei mari de usturoi, zdrobiţi
  • 100 g de zahăr
  • 100 ml de oţet din vin roşu

 

Mod de preparare:

Pentru crochete, topeşte untul într-o cratiţă de mărime medie şi prăjeşte uşor ceapa timp de 3 minute sau până când prinde puţină culoare. Adaugă făina, amestecă şi găteşte-o 30 de secunde.

Adaugă laptele treptat, amestecând continuu, şi mai găteşte sosul la flacără mică încă 5 minute, până când este gros şi lucios. Adaugă şunca, brânza, muştarul şi smântână, apoi asezonează după gust.

Fierbe totul încă 1 minut, până când brânza se topeşte, amestecând continuu.

Toarnă compoziţia într-un bol şi acoperă suprafaţa cu folie alimentară pentru a preveni formarea unei pojghiţe. Las-o la răcit, apoi în frigider timp de 4 ore sau peste noapte.

Ia linguri cu vârf de compoziţie şi, cu mâinile ude, modelează 24 de crochete ovale, apoi aşază-le într-o tavă. Bate ouăle într-un bol nu foarte adânc, pune făina pe o farfurie şi jumătate din pesmet într-un bol.

Dă fiecare crochetă prin făină, apoi prin ou şi pesmet. Aşază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Completează bolul de pesmet cu pesmetul rămas la jumătatea procesului. Dă-le la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp, pregăteşte gemul de roşii şi ardei iute. Pune toate ingredientele într-o cratiţă mare şi dă-le în clocot la foc mic.

Acoperă parţial şi fierbe gemul 50 de minute – 1 oră, amestecând ocazional, până când este gros şi lucios. Lasă-l la răcit înainte de a-l servi.

Umple o cratiţă până la 1/3 cu ulei de floarea-soarelui şi încinge-l (sau încinge-l într-o friteuză). Cu o paletă metalică, transferă cu grijă 6 crochete în ulei şi găteşte-le până când sunt aurii.

Transferă-le într-o tavă tapetată cu prosoape de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei, şi continuă cu restul. Serveşte-le cu gem de ardei iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.