Crochete de curcan
PrinteazaO reteta de crochete de curcan din: ulei de masline, unt, ceapa rosie, faina, lapte batut, zeama de lamaie, cimbru, carne de curcan, crutoane si gem de merisoare.
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura de unt nesarat
- 1 ceapa rosie, tocata marunt
- 1/4 cana de faina
- 3/4 cana de lapte batut redus in grasime
- 2 lingurite de zeama proaspata de lamaie
- 2 lingurite de cimbru uscat
- 1-1/2 cana de carne de curcan gatita, maruntita (circa 340 g)
- 1-1/4 cana de crutoane din paine integrala, maruntite
- 1 cana de gem de merisoare
Mod de preparare:
Incalzeste uleiul si untul intr-o tigaie la foc mediu. Adauga ceapa rosie si caleste-o treptat timp de 2 minute. Pune faina si amesteca in tigaie 2 minute.
Toarna treptat laptele batut, zeama de lamaie si cimbrul, amestecand pana cand compozitia se omogenizeaza si se ingroasa, aproximativ 1 minut.
Muta totul pe un platou si adauga carnea de curcan. Cu mainile umede, formeaza 18 crochete (cam 1 lingura de compozitie fiecare), apoi da-le prin crutoane maruntite.
Seteaza cuptorul la nivel mediu. Pune crochetele in tava, pe o foaie de copt unsa cu ulei, si intoarce-le cand se rumenesc; dupa 5 minute. Serveste crochetele cu gem.
Crochete de curcan
Pofta buna!