Crochete de berbecut
PrinteazaCrochete de berbecut din: carne de berbec, crab, alune, vin, ceapa, faina, sare, oua, pesmet, ulei.
- 500 g carne de berbec
- 1 cutie conservă de crab (crevete)
- 150 g alune
- 150 g zarzavat
- 1 ceapă
- 3/4 pahar vin
- 1 /2 lingură făină
- sare
- 3 ouă
- pesmet de casă
- 30 g ulei
- 1/2 l supă
- 300 g ulei de prăjit
Mod de preparare:
Se fierbe carnea de berbec cu zarzavatul, 30 g ulei, vin şi sare. Cand fondul a scăzut, se pune făina şi se mai fierbe cu 1/2 l supă pană formează un sos gros.
Carnea se taie mărunt şi se amestecă cu sosul, cozile de raci tăiate şi alunele prăjite şi măcinate. Din compoziţia răcită se formează crochetele şi se dau prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în ulei fierbinte.
Se servesc cu salata.
Pofta buna!