Crochete de calamar in pesmet

Printeaza

Crochete de calamar in pesmet din: calamari, usturoi, cartofi, oua, pesmet, ardei iute, ulei, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Crochete de calamar in pesmet

  • 200 g calamari curăţaţi
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 cartofi albi
  • 2 ouă
  • 150 g pesmet
  • 1/2 ardei iute
  • ulei
  • pătrunjel
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii întregi în apă rece cu sare. Spală cu atenţie calamarii şi căleşte-i 3 minute într-o tigaie cu puţin ulei de măsline, împreună cu usturoiul cură­ţat şi zdrobit, ardeiul iute şi puţin pătrunjel tocat.

Scoate-i şi toacă-i cu cuţitul.

Tine pe foc tigaia cu zeama rămasă de la calamari până când aceasta scade.

Scurge cartofii, curăţă-i şi zdrobeşte-i. Lasă-i să se ră­corească şi adaugă calamarii tocaţi, sosul scăzut din tigaie, 1 ou, sare şi piper. Amestecă bine şi lasă în frigider să se răcească bine.

Umezeşte-ţi mâinile şi formează crochete, pune-le din nou la rece, apoi trece-le prin ou bătut şi prin pesmet. Prăjeşte-le pana se rumenesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.