Crochete de cod cu măsline şi sos pesto
PrinteazaO reteta de crochete de cod cu masline si sos pesto din: file de cod si cod sarat, ou, paine toast, lapte, pesmet, busuioc, seminte de pin, masline negre, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, sare si piper.
- 400 g file de cod (sau 200 g cod şi 200 g cod sărat)
- 1 ou
- 2 felii de pâine toast
- 100 ml lapte
- 150 g pesmet
- 1 legătură busuioc
- 1 lingură seminţe de pin
- 10 măsline negre
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă mică
- 1 căţel de usturoi
- sare şi piper
pentru decor:
- salată mixtă
Mod de preparare:
Toacă ceapa şi usturoiul foarte mărunt şi căleşte-le într-o tigaie cu două linguri de ulei de măsline încins, pune fileurile de cod curăţate de eventualele oase şi prăjeşte-le, adăugând sare şi piper, după gust.
Inmoaie pâinea în lapte şi stoarce-o bine. Pune în blender pâinea înmuiată, peştele, oul, cinci măsline, piper, după gust, şi două linguri de ulei. Pasează toate ingredientele şi, la sfârşit, adaugă puţin pesmet dacă nu este legată foarte bine compoziţia.
Modelează crochete cu mâinile şi tăvăleşte-le prin pesmet. Pune-le pe grătarul încins, aşezat la distanţă mai mare faţă de jar, şi frige-le încet, întorcându-le frecvent.
Intre timp, spală şi zvântă salata şi pune-o pe farfurii. Pasează în blender frunzele de busuioc, seminţele de pin, restul de ulei şi un praf de sare până obţii un sos pesto.
Serveşte crochetele aşezate peste salată, decorează cu măslinele rămase şi toarnă deasupra sosul pesto.
Crochete de cod cu măsline şi sos pesto
Poftă bună!