Crochete de conopidă şi macaroane

Printeaza

Crochete de conopidă şi macaroane

Ingrediente:Crochete de conopida si macaroane

  • 1 conopidă mică
  • 100 g macaroane
  • 1/2 pachet unt
  • 300 g făină
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 2 ouă
  • 100 g pesmet
  • ulei

 

Mod de preparare:

Speli conopida, o fierbi în apă cu sare, iar separat fierbi macaroanele. In acest timp, pregăteşti un sos alb: topeşti untul pe foc mic, adaugi 200 g făină, o rumeneşti puţin, stingi cu lapte şi o amesteci ca să nu se formeze cocoloaşe.

Il dai deoparte, potriveşti gustul de sare şi-l laşi să se răcorească. După ce au fiert conopida şi macaroanele, le scurgi, le tai mărunt, le amesteci cu sosul alb şi potriveşti de sare şi piper.

Crochete de conopida si macaroane1

Formezi apoi din compoziţia obţinută crochete pe care le treci prin făina rămasă, ouă bătute, la sfârşit prin pesmet şi le rumeneşti în ulei. Merg foarte bine cu salată de roşii.

Crochete de conopidă şi macaroane

Crochete de conopida si macaroane

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.