Crochete de conopidă şi macaroane
PrinteazaCrochete de conopidă şi macaroane
- 1 conopidă mică
- 100 g macaroane
- 1/2 pachet unt
- 300 g făină
- 250 ml lapte
- sare
- piper
- 2 ouă
- 100 g pesmet
- ulei
Mod de preparare:
Speli conopida, o fierbi în apă cu sare, iar separat fierbi macaroanele. In acest timp, pregăteşti un sos alb: topeşti untul pe foc mic, adaugi 200 g făină, o rumeneşti puţin, stingi cu lapte şi o amesteci ca să nu se formeze cocoloaşe.
Il dai deoparte, potriveşti gustul de sare şi-l laşi să se răcorească. După ce au fiert conopida şi macaroanele, le scurgi, le tai mărunt, le amesteci cu sosul alb şi potriveşti de sare şi piper.
Formezi apoi din compoziţia obţinută crochete pe care le treci prin făina rămasă, ouă bătute, la sfârşit prin pesmet şi le rumeneşti în ulei. Merg foarte bine cu salată de roşii.
Crochete de conopidă şi macaroane
Poftă bună!