Crochete de creier de porc si sunca
PrinteazaCrochete de creier de porc si sunca
- Aluatul (pregătit pentru clătite):
- 4 ouă
- Făină
- Lapte
- drojdie de bere
- o bucată creier de porc
- sos alb (din făină, lapte, unt)
- 100 g caşcaval
- 150 g şuncă
- unt sau ulei pentru prăjit crochetele
Preparare:
Se face un aluat obişnuit (dar mai gros) de clătite, din 4 ouă, făină, lapte, în care se pune o linguriţă de drojdie de bere. Separat, se fierbe creierul de porc în apă puţin sărată, la care s-a adăugat si o linguriţă de oţet.
Din făină, lapte şi unt (sau ulei) se pregăteşte un sos alb (ciulama) mai legat, pe foc mic,în care se pun bucăţi mici de creier şi şuncă tăiată cubuleţe mărunte. Se pot adăuga, după preferinţă, două linguri de caşcaval ras.
Se modelează chifteluţe mici alungite, se dau prin făină, apoi prin aluatul de clătite şi se prăjesc în unt sau în ulei fierbinte.
Pofta buna!
N-am mai mancat de mult creier. As incerca niste crochete de creier.