Crochete de creier (varianta)

Printeaza

Crochete de creier

Ingrediente:Crochete de creier

  • 600 g creier
  • 1 /2 lingură făină
  • 80g unt
  • 3 linguri smîntînă
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • capere
  • 1 /2 lingură oţet
  • 2 ouă
  • pesmet de casă
  • ulei pentru prăjit
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Creierul se curăţă de pieliţe, se lasă în apă rece 2-3 ore. Apoi se fierbe în apă cu sare, dafin, 1 /2 lingură oţet, 10 minute.

Se lasă la rece în zeama în care s-a fiert, se taie bucăţi mici. Separat se face un sos cu unt, făină, zeamă de lămîie, in care creierul a fiert, smîntînă şi puţin piper pisat.

Acest sos se amestecă cu creierul şi se dă la rece.

Se formează crochete, se dau prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc in ulei încins.

Se garniseşte cu pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.