Crochete de creier (varianta)
PrinteazaCrochete de creier
- 600 g creier
- 1 /2 lingură făină
- 80g unt
- 3 linguri smîntînă
- sare
- piper
- 1 foaie de dafin
- capere
- 1 /2 lingură oţet
- 2 ouă
- pesmet de casă
- ulei pentru prăjit
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Creierul se curăţă de pieliţe, se lasă în apă rece 2-3 ore. Apoi se fierbe în apă cu sare, dafin, 1 /2 lingură oţet, 10 minute.
Se lasă la rece în zeama în care s-a fiert, se taie bucăţi mici. Separat se face un sos cu unt, făină, zeamă de lămîie, in care creierul a fiert, smîntînă şi puţin piper pisat.
Acest sos se amestecă cu creierul şi se dă la rece.
Se formează crochete, se dau prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc in ulei încins.
Se garniseşte cu pătrunjel tocat.
Pofta buna!