Crochete de creier
PrinteazaCrochete de creier
- 500 g creier
- 2 oua
- 1 lingura faina
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
- 150 g unt
- 1 ou pentru pane
- 1 ceapa
- zarzavat de supa
- 1 lingura de otet
Mod de preparare:
Tii creierul in apa rece 30 minute, il speli, il cureti de vinisoare si de pielita cu bagare de seama. Il pui la fiert intr-o cratita cu 1 ceapa, zarzavatul din supa taiat in patru pe lung, otetul si 1/2 lingurita de sare.
Dupa ce au fiert legumele 30 de minute, adaugi si creierul. Fierbi inca 20 de minute. Trebuie sa fie acoperit cu apa.
Il scoti intr-un castron si il zdrobesti cu o lingura de lemn. Adaugi sare, piper, 2 oua si faina. lei din compozitie cu lingura si faci crochete pe care le rumenesti in unt incins.
Pofta buna!