Crochete de dovleac cu parmezan

Printeaza

Crochete de dovleac cu parmezan din: dovleac, cartofi, oua, parmezan, pesmet, patrunjel, sare, piper, faina si ulei.

Ingrediente:Crochete de dovleac cu parmezan

  • 250 g pulpă de dovleac
  • 200 g cartofi
  • 3 ouă
  • 3 linguri cu parmezan
  • pesmet
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • făină
  • ulei

Mod de preparare:

Punem cartofii la fiert in apa cu sare si acoperim oala cu un capac. Ii lasam la foc 20 de minute, ii scoate si ii asezam pe un fund de lemn. După ce s-au răcit, îi cură­ţăm de coajă şi îi tăiem în bucăţi mici.

Curăţăm coaja dovleacului şi tăiem pulpa în bucăţi mici, pe care le coacem la abur vreme de 15 minute. După ce sunt complet pătrunse, le scoatem din cratiţă şi le lăsăm să se răcească.

Intr-un vas de plastic, amestecăm bucăţile de dovleac şi cartof şi le zdrobim cu un tel sau o furculiţă până ce obţinem un piure fin.

Adăugăm peste piure un ou, parmeza­nul ras, sare, piper, pătrunjel tocat mărunt, după gust, şi 3-4 linguri cu pesmet. Adău­găm pesmet până când compoziţia pen­tru crochete devine compactă.

Intr-o farfurie, batem cu furculiţa celelalte două ouă. Punem făină şi pesmet în alte două farfurii. Cu mâna umedă, formăm crochete de mărimea unei nuci, pe care le trecem prin făină, ou, pesmet.

Le prăjim în baie de ulei până ce se rumenesc şi ca­pătă o frumoasă culoare aurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.