Crochete de dovleac cu parmezan
PrinteazaCrochete de dovleac cu parmezan din: dovleac, cartofi, oua, parmezan, pesmet, patrunjel, sare, piper, faina si ulei.
- 250 g pulpă de dovleac
- 200 g cartofi
- 3 ouă
- 3 linguri cu parmezan
- pesmet
- pătrunjel
- sare
- piper
- făină
- ulei
Mod de preparare:
Punem cartofii la fiert in apa cu sare si acoperim oala cu un capac. Ii lasam la foc 20 de minute, ii scoate si ii asezam pe un fund de lemn. După ce s-au răcit, îi curăţăm de coajă şi îi tăiem în bucăţi mici.
Curăţăm coaja dovleacului şi tăiem pulpa în bucăţi mici, pe care le coacem la abur vreme de 15 minute. După ce sunt complet pătrunse, le scoatem din cratiţă şi le lăsăm să se răcească.
Intr-un vas de plastic, amestecăm bucăţile de dovleac şi cartof şi le zdrobim cu un tel sau o furculiţă până ce obţinem un piure fin.
Adăugăm peste piure un ou, parmezanul ras, sare, piper, pătrunjel tocat mărunt, după gust, şi 3-4 linguri cu pesmet. Adăugăm pesmet până când compoziţia pentru crochete devine compactă.
Intr-o farfurie, batem cu furculiţa celelalte două ouă. Punem făină şi pesmet în alte două farfurii. Cu mâna umedă, formăm crochete de mărimea unei nuci, pe care le trecem prin făină, ou, pesmet.
Le prăjim în baie de ulei până ce se rumenesc şi capătă o frumoasă culoare aurie.
Pofta buna!