Crochete de legume cu sos de roşii
PrinteazaCrochete de legume cu sos de roşii
- 1 dovlecel
- 1 fir de ceapă verde
- 1 morcov
- 3 cartofi
- 4-5 linguri
- făină
- piper
- ulei
- condimente
Pentru sosul de roşii ai nevoie de:
- 3-4 roşii
- 1 linguriţă zahăr, ulei
- 1 linguriţă muştar
- 1 lingură smântână
- 3-4 fire pătrunjel
- sare
Cum procedezi pentru crochete:
Cureţi dovlecelul, morcovul şi cartofii şi le dai separat pe răzătoarea cu ochiuri mari. Tai ceapa foarte mărunt. Presari apoi dovlecelul ras cu foarte puţină sare şi -1 laşi într-o strecurătoare ca să se scurgă zeama.
Il amesteci apoi cu morcovul, cartoful şi ceapa, adaugi o lingură de făină, condimente şi piper după gust. Omogenizezi compoziţia, apoi formezi crochete de un deget grosime şi 3-4 cm lungime pe care le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins.
După ce ai prăjit toate crochetele, pregăteşti sosul: speli roşiile, le dai pe râzătoare şi le înăbuşi cu puţin ulei. Adaugi sare după gust, zahărul, muştarul, mai dai sosul în câteva clocote şi-l iei de pe foc mic. Pui smântână şi pătrunjelul tocat şi sosul e gata. Serveşti crochetele cu sosul alături.
Crochete de legume cu sos de roşii
Poftă bună!
Delicioase crochetele de legume cu sos de rosii.