Crochete de nuci cu sos
PrinteazaCrochete de nuci cu sos din: migdale, seminte de in, sare, lamaie, muguri de pin, alune, ulei, usturoi, busuioc.
- două ceşti de migdale
- o ceaşcă şi jumătate de seminţe de in
- o linguriţă de sare
- patru linguri de suc de lămâie
- o jumătate de ceaşcă de muguri de pin
- o ceaşcă de alune
- un sfert de ceaşcă de untdelemn de măsline
- un căţel de usturoi, mărunţit
- o jumătate de ceaşcă de busuioc proaspăt, tocat
Mod de preparare:
Puneţi migdalele la înmuiat în apă pentru douăsprezece ore. Scurgeţi-le şi ctătiţi-le.
Măcinaţi semjnţele de in până se fac pudră, într-o râşniţă de cafea.
Intr-un mixer, procesaţi migdalele, seminţele de in, o jumătate de linguriţă de sare şi două linguri de suc de lămâie, până se omogenizează. întindeţi aluatul de crochete pe tăvile deshidratorului, cu folii pelipicioase. Deshidrataţi la 63 grade C, timp de douăzeci şi patru de ore.
Pentru a prepara sosul, puneţi nucile de pin, alunele, untdelemnul de măsline, usturoiul, cele două linguri rămase de suc de lămâie şi jumătatea de linguriţă de sare rămasă, într-un blender, şi amestecaţi-le până se omogenizează. Adăugaţi busuiocul tocat şi pulsaţi până se amestecă şi el în sos.
Pofta buna!