Crochete de ouă şi file de anşoa cu garnitură de cartofi pai
PrinteazaCrochete de ouă şi file de anşoa cu garnitură de cartofi pai
- 9 ouă
- 6fileuri anşoa
- 60 g uni
- 2 linguri făină
- 1/2 pahar lapte
- sare
- 400 g ulei pentru prăjit
- 200 g pesmet de casă
- 500 g cartofi
- 1 /2 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Se fierb 7 ouă 10 minute, se taie mărunt, se amestecă cu un sos alb făcut din făină, unt şi lapte. Fileurile de anşoa se taie mărunt şi se amestecă cu ouăle şi cu sosul.
Cind compoziţia s-a răcit, se fac crochetele, se dau prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în ulei fierbinte.
Se servesc cu garnitură de cartofi pai şi pătrunjel tocat.
Pofta buna!