Crochete de peste cu cartofi
PrinteazaCrochete de peste cu cartofi: file de peste, cartofi, ceapa, usturoi, marar verde, sare, oua, faina, pesmet, ulei.
- 300 g file de peşte
- 3 cartofi mari
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură mărar verde (tocat)
- sare
Ingrediente crustă:
- 2 ouă
- 4 linguri făină
- 100 g pesmet
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Speli si cureţi cartofii, îi tai cubulete, îi fierbi în apă cu sare, scurgi apa şi pasezi cartofii pentru a obţine un piure. Il laşi să se răcorească.
Intre timp, căleşti ceapa tocată mărunt în 2 linguri de ulei bine încins până se înmoaie bine. Cureţi peştele de pieliţă şi oase, îl tai cubuleţe şi îl căleşti împreună cu ceapa până se pătrunde bine şi începe să se sfărâme. Dai tigaia deoparte, zdrobeşti peştele cu o furculiţă şi îl amesteci bine cu ceapa călită.
Amesteci piureul de cartofi cu peştele, condimentezi cu sare, după gust, un căţel de usturoi zdrobit şi o lingură de mărar tocat mărunt.
Din compoziţia obţinută modelezi între palme crochete, sub forma unor chiftele, pe care le treci prin făină, apoi prin ou bătut, iar în final, prin pesmet.
Le rumeneşti în baie de ulei bine încins si le servesti.
Crochete de peste cu cartofi
Pofta buna!