Crochete de peşte cu orez
PrinteazaCrochete de peşte cu orez din: file de peste, parmezan, usturoi, pesmet, oua, faina, ceapa, orez, stafide, mustar, ulei, sare, piper, rosii.
- 400 g file de peste
- 50 g parmezan
- doi catei de usturoi
- 120 g pesmet
- doua oua
- 100 g faina
- o ceapa
- 100 g orez
- 25 g stafide
- o lingura cu mustar
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- rosii
Mod de preparare:
Fileurile de peşte se spală, se fierb în apă cu sare, se scurg şi se sfărâmă cu o furculiţă. Se lasă să se răcească, se adaugă ouăle, muştarul, jumătate din parmezanul ras, ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Se presară sare şi piper după gust şi jumătate din stafidele tocate mărunt.
Pesmetul şi făina se pun treptat, până rezultă o compoziţie potrivit de tare. Se modelează un fitil potrivit de gros, se taie bastonaşe lungi şi se trec prin restul de făină amestecată bine cu pesmet. Se prăjesc în ulei încins, se scot pe un şervet absorbant şi se păstrează la cald.
Orezul se clăteşte cu apă rece, se fierbe în apă cu sare .până înfloreşte, apoi se căleşte în puţin ulei cu sare, piper şi stafidele rămase. Se opreşte focul, se adaugă restul de parmezan ras şi se amestecă. Crochetele de peste se servesc alaturi de orezul cald, cu felii de rosii presarate cu sare.
Crochete de peşte cu orez
Pofta buna!