Crochete de peşte

Printeaza

Crochete de peşte

Crochete de peşte

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • doi căţei de usturoi
  • 4 felii de pâine
  • 500 g fileuri de peşte
  • o ceapă
  • 250 ml lapte dulce
  • 3 linguri de mălai
  • o linguriţă de seminţe de chimen
  • sare, piper
  • ulei de fkoarea-soarelui
  • coriandru
  • oregano
  • o salată verde
  • o lămâie
  • pesmet

Preparare:

Fileiurile de peşte se spală, se curăţă de oase şi se toacă mărunt. Se pun într-un castron, se acoperă cu folie de plastic alimentar şi se introduc la rece.

Ceapa şi căţeii de usturoi se curăţă de foi şi se toacă mărunt. Feliile de pâine se înmoaie în lapte, apoi se storc şi se pasează cu o furculiţă.

Peste peştele din castron se pun pâinea pasată, ceapa şi usturoiul. Se presară mălaiul, chimenul pisat, sarea şi piperul după gust. Se adaugă coriandru, două ouă şi se amestecă

Din pasta obţinută se formează crochete care se dau prin oul rămas, amestecat cu sare şi piper, apoi prin pesmet.

Se prăjesc în ulei încins, se scot cu o paletă şi se pun pe un platou tapetat cu şerveţele absorbante. Se servesc calde sau reci, stropite cu suc de lămâie şi presărate cu verdeaţă tocată, alături de frunze de salată verde.

Coriandrul se poate înlocui cu oregano.

Crochete de peşte

Crochete de peste.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Chiar azi am facut crochete de peste (salau). Foarte bune.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.