Crochete de pui cu garnitură de pilaf
PrinteazaCrochete de pui cu garnitură de pilaf
- 400 g pui fiert sau fript
- 6 ouă
- 1 linguriţă pudră de cury sau boia de ardei
- 100 g unt
- 300 g orez
- 3 /4 l supă de pasăre
- sare
- 4 linguri sos alb gros
- ulei
Mod de preparare:
Se fierb 4 ouă 10 minute şi se taie mărunt, de asemenea şi carnea de pui. Se amestecă cu sosul alb cu puţină boia iute şi sare.
Din orez se face un pilaf cu 100 g unt, supă şi puţină boia de ardei.
Se formează crochete din carnea de pui cu făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în ulei fierbinte.
Pilaful se pune într-o formă şi se răstoarnă în mijlocul unui platou şi crochetele în jurul pilafului.
Pofta buna!