Crochete de pui cu sos caramel
PrinteazaCrochete de pui cu sos caramel
- 2 bucăţi piept de pui fiert
- 1 ceapă mare
- 3 felii de pâine înmuiate în apă
- mărar
- piper
- sare
- 4 ouă
- susan
- făină
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o speli şi o toci mărunt. Dai prin maşina de tocat pieptul de pui, îl amesteci cu ceapa tocată mărunt, feliile de pâine stoarse bine, mărarul şi 2 ouă, apoi pui sare şi piper după gust.
Pe farfurii diferite pui făină şi susan, iar într-un castron baţi bine celelalte 2 ouă. Modelezi cu mâna crochete pe care le dai pe rând prin făină, prin ou şi susan şi le prăjeşti până ce susanul devine maroniu la culoare (fără să se ardă).
Pentru sos:
- 3 linguri zahăr tos
- piper
- 1 lingură pastă tomate
- 1 linguriţă boia iute
- sare
- 2 boabe de ienibahar
- 800 ml apă
- 1 lingură unt
- piper
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă pui zahărul tos să se topească pe foc, până devine maroniu, apoi torni apa şi adaugi pastă de tomate, boabele de ienibahar, boiaua, untul şi adaugi sare şi piper după gust. Il laşi să fiarbă la foc mic circa 30 de minute, dar amesteci din când în când.
Serveşti crochetele cu garnitură de mazăre fiartă şi rondele de morcov fiert, peste care torni sosul caramel.
Poftă bună!