Crochete de salau

Printeaza

O reteta foarte simpla de crochete de salau cu sare, piper alb, pesmet, oua si legume fierte pentru garnitura.

Ingrediente:Crochete de salau

  • 4 bucati file de salau
  • sare
  • piper alb
  • 150 g pesmet
  • 2-3 oua
  • legume fierte pentru garnitura

 

Mod de preparare:

Se spală feliile de peşte, se şterg bine cu un prosop absorbant, iar apoi se taie fâşii, de grosimea unui deget, care se condimentează cu sare şi piper, după gust.

Intr-o tigaie, se pune uleiul să se încingă. între timp, se bat ouăle spumă şi se pregă­teşte pesmetul pe un platou. Bucăţile de peşte se trec prin ou-pesmet-ou şi se pun să se prăjească în uleiul bine încins.

După ce s-âu rumenit pe fiecarfe parte, se scot şi se lasă câteva-minute f)e un prosop absorbant, pentru a se scurge de uleiul în exces. între timp, se pregăteşte sosifl-cremă de usturoi cu smântână.

Separat, se amestecă legumele proaspete sau congelate cu sosul preparat. Crochetele se mai pot servi şi cu orez sau cartofi natur.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.