Crochete de salau
PrinteazaO reteta foarte simpla de crochete de salau cu sare, piper alb, pesmet, oua si legume fierte pentru garnitura.
- 4 bucati file de salau
- sare
- piper alb
- 150 g pesmet
- 2-3 oua
- legume fierte pentru garnitura
Mod de preparare:
Se spală feliile de peşte, se şterg bine cu un prosop absorbant, iar apoi se taie fâşii, de grosimea unui deget, care se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Intr-o tigaie, se pune uleiul să se încingă. între timp, se bat ouăle spumă şi se pregăteşte pesmetul pe un platou. Bucăţile de peşte se trec prin ou-pesmet-ou şi se pun să se prăjească în uleiul bine încins.
După ce s-âu rumenit pe fiecarfe parte, se scot şi se lasă câteva-minute f)e un prosop absorbant, pentru a se scurge de uleiul în exces. între timp, se pregăteşte sosifl-cremă de usturoi cu smântână.
Separat, se amestecă legumele proaspete sau congelate cu sosul preparat. Crochetele se mai pot servi şi cu orez sau cartofi natur.
Poftă bună!