Crochete delicioase de curcan
PrinteazaCrochete delicioase de curcan din: carne de curcan, morcov, cartofi, telina, patrunjel, ciuperci, franzela, lapte, oua, sare, piper, malar, ulei.
- 500 g carne de curcan, de pe aripi
- 1 morcov
- 2 cartofi potriviţi
- 1 ţelină mică
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 100 g ciuperci
- 3 felii franzelă
- 1 ceaşcă lapte
- 2 ouă
- sare
- piper
- mărar
- pătrunjel verde
- ulei
Mod de preparare:
Speli bine aripile şi le aşezi la fiert, în apă rece cu puţină sare. Cureţi şi speli legumele şi le adaugi în oală numai după ce ai luat spuma.
Când sunt bine fierte carnea şi legumele, le scurgi bine, scoţi carnea de pe aripi şi treci totul prin maşina de tocat, împreună cu pâinea înmuiată în lapte şi bine scursă. Tot prin maşină dai şi ciupercile, pe care mai înainte le înăbuşi într-un vas cu 2 linguriţe de unt.
Amesteci compoziţia obţinută, cu mărar şi pătrunjel (câte 1 linguriţă) tocat fin.
Adaugi şi ouăle şi potriveşti gustul de sare şi piper. După ce formezi crochetele cu mâna, de 2-3 cm grosime, le prăjeşti în uleiul bine încins, fără a le lăsa mult în grăsime.
Scoţi crochetele pe hârtie absorbantă, pentru a-şi lăsa surplusul de grăsime şi le serveşti fie calde, fie reci.
Pofta buna!