Crochete delicioase de peste
PrinteazaCrochete delicioase de peste din: peste, cartofi, paine, faina, ulei, sare, piper.
- 1 kg de peşte
- 7 cartofi
- miezul de la o pâine
- făină
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi intestine, se dezosează. (De obicei, se folosesc peşti fără oase – şalău,, macrou – sau fileuri de peşte cu oase fine – crap, ştiucă, caras.) Se fierbe peştele în apă cu sare, se scurge şi se dă prin maşina de tocat.
Cartofii se curăţa, se fierb, se scurg şi se dau prin maşina de tocat. Se amestecă cu peştele, miezul de pâine înmuiat şi stors, se adaugă sare şi piper şi se frământă foarte bine. Din această pastă se fac crochete, care se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins.
Pofta buna!