Crochete din dovlecei la cuptor
PrinteazaCrochete din dovlecei la cuptor din: dovlecei, pesmet, cascaval, iaurt, ulei, boia dulce, sare, piper.
- 2 dovlecei (40 g)
- 50 g pesmet
- 100 g cascaval tare sau branza uscata
- 250 g iaurt
- 2-3 linguri de ulei
- 1 lingurita de faina
- boia dulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Decojeste dovleceii si taie-i bastonase lungi de vreo 10 cm. Amesteca iaurtul cu uleiul, iar pesmetul cu faina, cascavalul sau branza rasa fin si adauga boia dupa gust. Daca regimul alimentar iti permite, presara dovleceii cu sare si piper.
Trece bastonasele prin amestecul cu iaurt, apoi prin cel cu pesmet. Asaza-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasa-i la cuptor, la foc iute, pentru zece minute, apoi 20 de minute la foc mediu, pana cand prin o crusta rumena.
Serveste crochetele cat sunt calde, alatura de salata si felii de rosii.
Crochete din dovlecei la cuptor
Pofta buna!