Crochete din fasole
PrinteazaO reteta de crochete din fasole din: fasole boabe alba, tofu, galbenus, patrunjel, pesmet, faina, ou, ulei de floarea soarelui, sare, piper, broccoli si ketchup picant.
- 400 g fasole boabe albă, cu bobul mediu
- 2 linguri tofu ras
- 2 cartofi
- 1 gălbenuş
- 1 lingură pătrunjel proaspăt
- 7 linguri pesmet
- 50 g faină
- 1 ou
- 3 linguri ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
- sare
- piper negru
pentru decor:
- bucheţele de broccoli
- ketchup picant
Mod de preparare:
Lasă fasolea boabe la înmuiat în apă peste noapte, apoi fierbe-o 40 de minute în oala de fiert sub presiune. Fierbe şi zdrobeşte cartofii. Amestecă bine fasolea cu cartofii, tofu şi gălbenuşul. Adaugă pătrunjelul tocat şi potriveşte gustul cu sare şi piper.
Din compoziţia obţinută modelează 8 crochete cilindrice. Dacă amestecul este prea subţire, adaugă 1 lingură de pesmet. Tăvăleşte crochetele prin faină, apoi trece-le prin ou bătut şi apoi prin pesmet.
Incinge uleiul într-o tigaie şi prăjeşte crochetele până când capătă o culoare aurie pe toate părţile. Scoatele pe hârtie absorbantă ca să se scurgă de ulei. Serveşte crochetele fierbinţi, cu garnitură din bucheţele de broccoli fiert la abur şi cu ketchup picant.
Crochete din fasole
Pofta buna!