Crochete din oua
PrinteazaCrochete din oua din: oua, faina, lapte, ulei, marar, sare, piper, pesmet.
- 5 ouă crude
- 1-2 linguri făină
- 1 cană lapte
- 4-5 linguri ulei
- mărar tocat
- sare
- piper
- pesmet (5 linguri)
Mod de preparare:
Se fierb 4 ouă tari (peste 10 minute). Se scot în apă rece, se curăţă şi se toacă mărunt. Din 1 lingură făină, 1/2 lingură ulei şi o cană cu lapte, se prepară un sos alb. Sosul se lasă să fiarbă ceva mai mult, până ce devine consistent (ceva mai gros).
In sos se adaugă ouăle tocate, eventual verdeaţa (mărar tăiat mărunt), sarea şi piperul. Din amestecul respectiv se realizează crochete de lungimea şi grosimea unui deget. Se dau prin făină, ou bătut (al cincilea) şi pesmet. Se rumenesc apoi într-o tigaie cu ulei fierbinte. Pot fi servite atât calde, cât şi reci.
Din acelaşi amestec se pot forma şi nişte bile, puţin mai mari decât o nucă şi care se prăjesc fără a mai fi trecute prin pesmet. Au aspectul unor perişoare şi pot fi servite fie presărate cu brânză sau caşcaval ras, fie cu sos de roşii (mai picant).
Pofta buna!