Crochete de dovleac
PrinteazaO reteta delicioasa de crochete de dovleac din: dovleac, ceapa, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, mozzarella, ou, peste, sare, piper si ulei de floarea soarelui.
- 500 g dovleac cu coaja verde (doar pulpa)
- 1 ceapă albă
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 100 ml supă concentrată de legume (sau apă caldă)
- 1 bulgăraş de mozzarella
- 1 ou
- 150 g pesmet
- sare şi piper
pentru prăjit:
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Taie bastonaşe pulpa de dovleac. Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o într-o cratiţă cu uleiul de măsline încins până când devine transparentă. Adaugă dovleacul, toarnă 100 ml apă caldă (sau supă concentrată de legume) şi fierbe-l până când se înmoaie.
Pune sare şi piper, după gust, amestecă şi lasă totul să fiarbă până când lichidul scade aproape complet.
Lasă fiertura să se răcească şi paseaz-o cu mixerul. Adaugă oul şi puţin pesmet, cât să obţii o compoziţie fermă. Taie mozzarella pătrăţele mici.
Formează cu mâinile umede biluţe din compoziţia de dovleac, pune la mijloc o bucăţică de mozzarella şi dă-le forma rotundă. Tăvăleşte-le bine prin pesmet.
Prăjeşte-le în baie de ulei de floarea-soarelui încins, scoate-le pe hârtie absorbantă, presară-le cu sare şi piper, după gust, şi serveşte-le.
Crochete de dovleac
Pofta buna!
Nu am facut niciodata crochete, mai ales de dovleac