Crochete de dovleac

Printeaza

O reteta delicioasa de crochete de dovleac din: dovleac, ceapa, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, mozzarella, ou, peste, sare, piper si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Crochete de dovleac

  • 500 g dovleac cu coaja verde (doar pulpa)
  • 1  ceapă albă
  • 2  linguri ulei de măsline extravirgin
  • 100 ml supă concentrată de legume (sau apă caldă)
  • 1 bulgăraş de mozzarella
  • 1 ou
  • 150 g pesmet
  • sare şi piper

pentru prăjit:

  • ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:

Taie bastonaşe pulpa de dovleac. Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o într-o cratiţă cu uleiul de măsline încins până când devine transparentă. Adaugă dovleacul, toarnă 100 ml apă caldă (sau supă concentrată de legume) şi fierbe-l până când se înmoaie.

Pune sare şi piper, după gust, amestecă şi lasă totul să fiarbă până când lichidul scade aproape complet.

Lasă fiertura să se răcească şi paseaz-o cu mixerul. Adaugă oul şi puţin pesmet, cât să obţii o compoziţie fermă. Taie mozzarella pătrăţele mici.

Formează cu mâinile umede biluţe din compoziţia de dovleac, pune la mijloc o bucăţică de mozzarella şi dă-le forma rotundă. Tăvăleşte-le bine prin pesmet.

Prăjeşte-le în baie de ulei de floarea-soarelui încins, scoate-le pe hârtie absorbantă, presară-le cu sare şi piper, după gust, şi serveşte-le.

Crochete de dovleac

Crochete de dovleac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Nu am facut niciodata crochete, mai ales de dovleac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.