Crochete dunarene
PrinteazaCrochete dunarene din: peste, unt, faina, ulei, ceapa, ciuperci, oua, foaie de dafin, zeama de lamaie, sare, piper, pesmet.
- 400 g peşte (somn, crap, şalău)
- 500 g unt
- 2 linguri făină
- 1 lingură ulei
- ceapă rasă
- 150 g ciuperci
- 2 ouă
- 1 foaie dafin
- zeamă de lămâie
- sare
- piper
Pentru pane:
- 1 ou
- făină
- pesmet
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Speli peştele şi îl fierbi în apă sărată cu zeamă de lămâie şi cu foaia de dafin. Scurgi apoi peştele de apă şi îi scoţi oasele, apoi îl tai cât mai mărunt.
Prepari un sos bechamel din unt, făină şi lapte, lei de pe foc vasul şi adaugi ciupercile tăiate fin, călite în ulei cu ceapa. Amesteci apoi totul cu ouăle bătute, sare şi piper.
Din această compoziţie, formezi cu mâinile umezite crochete lunguieţe pe care le dai prin făină, ou şi pesmet şi le prăjeşti în ulei fierbinte până ce devin rumene şi crocante.
Crochete dunarene
Pofta buna!