Reteta zilei: Pui Tikka Masala din: pulpe de pui, suc de lamaie, boia dulce si iute, seminte de chimen, boabe de coriandru, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, curry, ulei de masline, rosii, pasta de rosii, patrunjel, zahar, iaurt si sare. O reteta foarte aromata, deosebita, cu o savoare speciala datorita numeroaselor ingrediente folosite. Se spune […]
Crochete indiene
PrinteazaCrochete indiene din: linte rosie, ou, ceapa, rosie, ardei gras verde, arahide, usturoi, sofran, chimen, coriandru, boia iute, sare, piper, patrunjel si ulei.
- 300 g linte rosie
- 1 ou
- 1 ceapa rosie
- 1/2 ardei gras verde
- 1 lingura arahide (necoapte si nesarate) zdrobite grosier
- 2 catei de usturoi
- 1 praf de sofran
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 1/2 lingurita coriandru uscat
- 1 praf de boia iute
- sare
- piper proaspat macinat
- patrunjel verde tocat
- 4 linguri ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Alegi lintea, o speli în mai multe ape reci şi o laşi la înmuiat peste noapte.
A doua zi, o fierbi 10-15 minute, apoi o scurgi şi o mixezi în blender până se transformă într-un piure fin.
Amesteci pasta într-un castron cu ceapa şi cu ardeiul, tocate mărunt, arahidele zdrobite, căţeii de usturoi, oul bătut ca pentru omletă, ierburile aromate, pătrunjelul, şofranul, boiaua de ardei, sare şi piper, după gust.
Din compoziţia obţinută modelezi crochete rotunde sau lunguieţe, pe care le rumeneşti în ulei bine încins, pe toate părţile, apoi le scoţi pe prosoape absorbante pentru a elimina excesul de grăsime.
Le serveşti calde, garnisite cu piure de cartofi.
Crochete indiene
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Pui Tikka Masala
Pofta buna!
Sa-mi opresti si mie 2-3 crochete