Crochete italienesti
PrinteazaCrochete italienesti din: seminte de in, rosii uscate, migdale, coriandru, patrunjel, suc de lamaie, ulei, plante aromate, sare, ardei.
- două ceşti de seminţe de in
- o jumătate de ceaşcă de roşii uscate la soare
- două ceşti de migdale
- un vârf de linguriţă de coriandru proaspăt, mărunţit, sau pătrunjel
- patru linguri de suc de lămâie
- două linguri de untdelemn de măsline
- o lingură de amestec de plante aromate
- o linguriţă de sare
- două linguri de ardei proaspăt, mărunţit, după gust
Mod de preparare:
Puneţi seminţele de in la înmuiat în două ceşti de apă, timp de şase până la opt ore. Puneţi la înmuiat roşiile uscate la soare, într-o ceaşcă de apă, timp de două ore.
Puneţi deoparte seminţele de in. Folosind un procesor de mâncare, mixer sau aparat pentru suc de mare putere, procesaţi toate celelalte ingredientele, până obţineţi un aluat. Turnaţi aluatul într-un vas mare pentru amestecat şi combinaţi-l cu seminţele de in.
Intindeţi aluatul de crochete pe tăvile deshidratorului, cu folii nelipicioase, într-un strat cu grosimea de o jumătate de centimetru.
Incepeţi deshidratarea la 63 grade C. După două ore, reduceţi temperatura la 43 grade C.
După încă patru ore, scoateţi folia nelipicioasă şi întoarceţi cochetele. Continuaţi deshidratarea timp de încă opt până lâ douăsprezece ore.
Pofta buna!