Crochete din legume cu sos de mustar si usturoi
PrinteazaCrochete din legume cu sos de mustar si usturoi din: cartofi, morcov, radacina de patrunjel, conopida, ceapa, piper boia dulce, verdeata, sare, margarina vegetala, ulei, pesmet, usturoi, mustar.
O reteta usor de preparat, potrivita pentru orice ocazie:
Ingredinte:
pentru crochete:
- 1/2 kg. cartofi
- 2 buc. morcov
- 2 buc. radacina patrunjel
- o conopida mijlocie
- 1 buc. ceapa
- piper
- boia dulce
- verdeata tocata
- sare
- o lingura margarina vegetala
- 200 ml ulei
- o cana pesmet
pentru sos:
- o capatina usturoi
- 2 linguri mustar
- o legatura de patrunjel verde
- ulei
- sare
Mod de preparare
Crochetele: Legumele se fierb bine, apoi se paseaza cu furculita sau la mixer.
Ceapa se taie marunt si se rumeneste in ulei. Se incorporeaza in piureul de legume, apoi se adauga condimentele si verdeata tocata.
Se formeaza crochete rotunde sau alungite – nu prea mari – si se tavalesc prin pesmet.
Se prajesc in uleiul incins bine, in care se adauga margarina.
Sosul: usturoiul se piseaza si se amesteca bine cu mustarul si patrunjelul tocat marunt.
Se adauga uleiul, putin cite putin, amestecind continuu. Se sareaza la urma. Crochetele se pot servi cu garnitura de orez sau cartofi natur
Pofta buna!