Crochete din legume cu sos de mustar si usturoi

Printeaza

Crochete din legume cu sos de mustar si usturoi din: cartofi, morcov, radacina de patrunjel, conopida, ceapa, piper boia dulce, verdeata, sare, margarina vegetala, ulei, pesmet, usturoi, mustar.

 

retete

 

O reteta usor de preparat, potrivita pentru orice ocazie:

 

Ingredinte:

pentru crochete:

  • 1/2 kg. cartofi
  • 2 buc. morcov
  • 2 buc. radacina patrunjel
  • o conopida mijlocie
  • 1 buc. ceapa
  • piper
  • boia dulce
  • verdeata tocata
  • sare
  • o lingura margarina vegetala
  • 200 ml ulei
  • o cana pesmet

pentru sos:

  • o capatina usturoi
  • 2 linguri mustar
  • o legatura de patrunjel verde
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare

Crochetele: Legumele se fierb bine, apoi se paseaza cu furculita sau la mixer.

Ceapa se taie marunt si se rumeneste in ulei. Se incorporeaza in piureul de legume, apoi se adauga condimentele si verdeata tocata.

Se formeaza crochete rotunde sau alungite – nu prea mari – si se tavalesc prin pesmet.

Se prajesc in uleiul incins bine, in care se adauga margarina.

Sosul: usturoiul se piseaza si se amesteca bine cu mustarul si patrunjelul tocat marunt.

Se adauga uleiul, putin cite putin, amestecind continuu. Se sareaza la urma. Crochetele se pot servi cu garnitura de orez sau cartofi natur

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.