Crochete cu linte, arahide si sofran
PrinteazaCrochete cu linte, arahide si sofran din: linte roşie, ardei gras, usturoi, ceapă roşie, chimen măcinat, boia de ardei dulce, zeamă de lămâie, ou, apa, făină, pesmet, şofran indian măcinat, ulei de măsline, piper macinat, sare, boia de ardei iute, salata verde.
Ingrediente:
- 1 ceaşcă linte roşie
- 1 ardei gras
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă roşie
- 1 1/2 linguriţă chimen măcinat
- 1/2 linguriţă boia de ardei dulce
- 2 linguri arahide nesărate
2 linguriţe zeamă de lămâie - 1 ou
- 2 1/2 ceşti apă
- câte 4 linguri făină şi pesmet
- 1 linguriţă şofran indian măcinat
- 4 linguri ulei de măsline
- piper măcinat
- sare
- 1/2 linguriţă boia de ardei iute
- salată verde
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le speli. Tai mărunt ardeiul şi ce.apa. Fierbi lintea împreună cu ardeiuj, ceapa, usturoiul, boiaua, chimenul şi zeama de lămâie, pentru 30 de minute, la foc mic, amestecând din când în când, până se înmoaie boabele şi scade lichidul.
Iei cratiţa de pe foc, scurgi lintea şi o laşi să se răcească. Baţi oul împreună cu sare şi piper după gust şi îl încorporezi în pasta de linte împreună cu pesmetul şi arahidele măcinate fin. Cu palmele trecute prin făină, formezi crochete din compoziţia realizată.
Amesteci într-un castronel făină, şofran şi boia iute. Treci crochetele prin acest amestec şi le prăjeşti la foc mediu, în ulei încins, până devin crocante. Serveşti crochetele împreună cu salata verde.
Crochete cu linte, arahide si sofran
Pofta buna!