Crochete marine
PrinteazaO reteta de crochete marine din: calamari, usturoi, ulei de masline extravirgin, cartofi, oua, pesmet, ardei iute, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare si piper.
- 200 g calamari curăţaţi
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 4 cartofi albi
- 2 ouă
- 150 g pesmet
- 1/2 ardei iute
- ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe cartofii întregi în apă rece cu sare. Spală cu atenţie calamarii şi căleşte-i 3 minute într-o tigaie cu puţin ulei de măsline, împreună cu usturoiul curăţat şi zdrobit, ardeiul iute şi puţin pătrunjel tocat.
Scoate-i şi toacă-i cu cuţitul. Intre timp, ţine pe foc tigaia cu zeama rămasă de la calamari până când aceasta scade.
Scurge cartofii, curăţă-i şi zdrobeşte-i. Lasă-i să se răcorească şi adaugă calamarii tocaţi, sosul scăzut din tigaie, 1 ou, sare şi piper după gust.
Amestecă bine (pune puţin pesmet dacă nu se leagă compoziţia) şi lasă în frigider să se răcească bine.
Umezeşte-ţi mâinile şi formează crochete, pune-le din nou la rece, apoi trece-le prin ou bătut şi prin pesmet.
Prăjeşte-le şi scoate-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă de grăsime. Sărează-le şi serveşte-le imediat.
Crochete marine
Pofta buna!